Till förstasidan...        

   

 Om Albufeira                

HÄRLIGA STRÄNDER
Algarvekusten är endast ca 20 mil lång, så det är möjligt att göra dagsutflykter med bil till alla härliga stränder och andra intressanta platser. Stränderna omgivna av sandstensklippor är välkända från Portugals turistbroschyrer, och det finns många, så man kan alltid hitta en egen liten undanskymd plats i solen om man vill. Vattnet i Atlanten kan ibland vara friskare än vattnet i Medelhavet, men det är också mycket renare.

HUR ÄR VÄDRET UNDER ÅRET
Vädret är i stort sett alltid bra i Albufeira. På sommaren är det oftast soligt och varmt och på vintern är det som en bra vår i Sverige.

UTFLYKTER TILL SPANIEN OCH ÖVRIGA PORTUGAL
Spanien når man på ca en timme, och den vackra staden Sevilla på ca två. Det finns många genuina små byar med vita hus och kyrkan mitt i byn, där man kan äta en flerrättersmåltid med en karaff lokalt vin för vad en normal svensk lunch kostar. Flera moderna shoppingcenter har byggts på senare år, och golfspelaren har närmare 30 banor att välja på; några är rankade som bland de bästa i världen. Den gamla moriska (arabiska) staden Silves välbehållna borg från 700-talet är imponerande, och ett måste att besöka! Maten är omväxlande, fisk och skaldjur är populära, och vinerna är värda ett alldeles eget kapitel! Här får man ett gott vin för en tia i matvarubutiken, och portvinet kostar från ca 30:-Portugal är inte större än att man hinner se mycket av landet med hyrbil, tåg eller bekväma och billiga långfärdsbussar under några semesterveckor. Från Albufeira är det ca 25 mil till Lissabon. Det tar 2,5 timmar med direktbuss. Landet är omväxlande till naturen och har en mängd historiska sevärdheter. Det är lätt och billigt att hitta husrum på egen hand.

MER ÄN 30 GOLFBANOR
Utmed Algarvekusten ligger mer än 30 golfbanor. Några rankade som de bästa i världen. En bra sida med information om alla banor är Algarve Golf.
Här är en karta och länkar till de bästa golfbanornas hemsidor runt Albufeira.

VÄNLIGA PORTUGISER
Sedan Portugal blev medlem av EU har många utmärkta motorvägar byggts. Portugiserna är mycket vänliga och hjälpsamma mot utlänningar, och många talar numera engelska. Efter revolutionen 1974 är landet en stabil demokrati och många engelsmän, holländare och tyskar tillbringar vintermånaderna här, ofta i egna villor och lägenheter. Den politiska oron, de stigande priserna och den ökande brottsligheten i Spanien har gjort att fler och fler skandinaver blivit intresserade av Portugal.

VINGÅRDAR
Även om de flesta vingårdar ligger en bit norrut finns det en del även nere i Algarve. En liten trevlig utflykt är att besöka Cliff Richards vingård Adega Do Cantor som ligger strax utanför Albufeira.

RESTAURANGER
Det finns många bra restauranger i Albufeira. En av dessa är den centralt belägna Esplanada do Tunel i Albufeiras gamla centrum. Den ligger alldeles vid stranden till höger efter tunneln, och den har därför en utmärkt utsikt över Atlanten och strandlivet. Restaurangen är enkel, men nyrenoverad, med stora öppningsbara glasväggar mot havet. Krögaren Antonio Jr talar engelska, är vänlig och tillmötesgående, och ger en god personlig service. Den omfattande menyn finns även på svenska (översatt av oss).

VAR LIGGER ALBUFEIRA?
Albufeira ligger ungefär i mitten utav Algarvekusten.
Den gröna pilen pekar ut exakt var lägenheten ligger. Du kan zooma in och ut i kartan och förflytta dig med pilarna i kartan.Se större karta

Vägbeskrivning

Det är väldigt lätt att ta sig till lägenheten med bil från flygplatsen.
Instruktioner för att hitta från Faro flygplats till Lägenheten på Rua do Cerro i Albufeira


Se större karta

 

    
        


 

Lägenheter i Albufeira